De initiatieven

In de afgelopen jaren is er een aantal initiatieven gestart. Initiatieven zoals Alzheimer Socks, Vergeten Geld en De Brug hebben al noemenswaardige bedragen opgehaald voor onderzoek naar Alzheimer. Momenteel hebben wij vier projecten – de Alzheimer Socks, Alzheimerchallenge, Oepsvergeten en Project Mixed Ups. Deze projecten complementeren elkaar en wij geloven erin. Aankomende editie gaat de lat weer omhoog en zoeken wij deelnemers die deze projecten naar een hoger niveau willen tillen of iets nieuws willen opstarten.

Alzheimer challenge

Alzheimer Challenge is een initiatief waarbij je wordt uitgedaagd om in de maand april 280 kilometer te fietsen op jouw eigen manier, 1 meter per patiënt in Nederland. Samen halen we geld op voor wetenschappelijk onderzoek. 

Alzheimer sokken

Verkoop van Alzheimer Socks via de website www.alzheimersocks.nl.

De eerste editie in 2015 van Alzheimer Socks werd ontworpen door Mart Visser en de erven van Frans Molenaar. Frans Molenaar leed zelf aan de ziekte van Alzheimer. Daarna was het in 2017 de beurt aan het ontwerpers duo Spijkers en Spijkers. Zij maakten een ontwerp voor zowel volwassenen als ook kinderen. In 2018 was het anders dan voorgaande jaren, waarbij er werd samengewerkt met Nederlandse ontwerpers, en zijn de sokken ontworpen door alzheimerpatiënt Willem en zijn kleindochter Naomi.

Met grote partners als een Jumbo krijg je mooi fysieke locaties waar je sokken verkocht worden met speciale acties, maar hoe zorg je dat je een trouwe online buyers community opbouwt?​

Prototype socks

Alzheimer socks 2016

Alzheimer Socks 2017

Alzheimer Socks 2018

Alzheimer Socks 2019