MixUps

Als je Alzheimer hebt, vergeet je een hoop. En verlies je nog meer. Spullen. Woorden. Mensen. De functionaliteit van hele algemene dingen. Voorwerpen die voorheen heel gewoon waren, zijn opeens ingewikkeld. Iets wat altijd vanzelfsprekend was, verandert in een frustrerende puzzel.

Met MixUps ontwikkelen we producten die de functie van twee (of meer) verschillende producten combineert. Producten die verwarren en symboliseren wat patiënten met de ziekte van Alzheimer dag in, dag uit ervaren. Producten die verwonderen en je een glimlach geven; door het fraaie design en de verassende manier waarop je ze kunt gebruiken. Producten als leuke cadeaus, waarmee je tevens een positieve bijdrage levert aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Producten van echte waarde!

Samen met partners zoeken we een balans tussen design en functie. Zo laten we mensen op een creatieve en positieve manier kennismaken met de ervaringen van patiënten met dementie. Heb jij ook een goed verwarrend idee? Of ben je benieuwd hoe je op een andere manier een bijdrage kan leveren? Neem dan contact met ons op!

 

 

Lancering Alzheimer Wasgij-puzzel

Het leven met Alzheimer is een enorme puzzel. Het aantal patiënten groeit, de impact is enorm. Dierbare momenten worden steeds kostbaarder, want een behandeling is nog steeds niet mogelijk. Meer onderzoek is dus hard nodig! Om Alzheimer onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek, hebben wij in samenwerking met Koninklijke Jumbo en bol.com een speciale Wasgij puzzel gelanceerd.

De puzzel staat op een luchtige manier symbool voor de verwarring die mensen met Alzheimer ervaren en de verandering die iemand over de jaren heen ondergaat. Door een puzzel te kopen steun je wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer, want van elke puzzel wordt 5 euro gedoneerd aan het Alzheimercentrum Amsterdam. Tegelijkertijd train je door het leggen van je puzzel je eigen brein. Zo investeer je jouw eigen toekomst en in die van je geliefden. Met jouw hulp komen we weer een stapje dichterbij een mogelijke oplossing.

Dus puzzel nú mee tegen Alzheimer!