Nieuw Alzheimer medicijn Lecanemab:

 

Op 28 september 2022 kondigden farmaceuten Eisai en Biogen de resultaten aan van een groot onderzoek naar het middel Lecanemab. Uit het placebogecontroleerde onderzoek onder bijna 1800 deelnemers met beginnende ziekte van Alzheimer bleek het middel de gevolgen van de ziekte te vertragen.

De resultaten van het middel volgen op een serie onderzoeken met soortgelijke medicijnen die helaas niet effectief genoeg bleken voor toelating op de Europese medicijnmarkt. Lecanemab lijkt echter iets effectiever dan zijn voorgangers en bovendien minder vaak bijwerkingen te veroorzaken. Hoewel er nog veel onderzoek gedaan moet worden, is dit een fantastisch resultaat.

Juist onderzoek brengt de oplossing voor dementie dichterbij. Daarom zetten wij van Team Alzheimer ons in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor structureel onderzoek…. Helpt u ook mee?

Volledige opbrengst van onze producten en acties gaat naar het wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam, wat nationaal en internationaal samen werkt om voortgang te boeken.

In de media

Lees hier enkele interviews in de media met Yolande Pijnenburg, neuroloog en medisch directeur van Alzheimercentrum Amsterdam, over het nieuwe medicijn

> de Volkskrant 28.09.2022 
> Reformatorisch Dagblad 28.09.2022 
> FrieschDagblad 29.09.2022 

En bekijk ook de video van Lars Lannfelt, MD, PhD, Uppsala University, Uppsala, Zweden, waarin hij zijn verhaal deelt van de ontwikkeling van lecanemab als ziekte modificerende therapie voor de ziekte van Alzheimer. Het interview vond plaats op de AD/PD™ 2022 Conferentie in Barcelona, Spanje.

> Video Lars Lannsfelt