Slof tot nadenken!

 

Samen met Zeeman gaan we de strijd aan tegen Alzheimer met de verkoop van de stofslof. Klinkt onbekend in de oren? Voor mensen met de ziekte van Alzheimer kan een ‘stofslof’ de normaalste zaak van de wereld zijn. Door deze ziekte wordt het steeds moeilijker om woorden en betekenissen uit elkaar te houden. De stofslof is een speciale editie van de schoonmaakslippers van Zeeman en staat symbool voor de verwarring waar mensen met de dementie elke dag mee te maken krijgen. Het ontwerp is gebaseerd op de Alzheimer Socks, editie 2022.

 

Bijdrage aan de oplossing

Prof. Dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum: “Dementie heeft een enorme impact op degene die het heeft en zijn/haar naasten. Maar voordat dementie ontstaat, begint de ziekte al in de hersenen. Die leidt niet alleen tot geheugenverlies, maar ook tot moeite met praten, het doen van alledaagse dingen en veranderd gedrag. Om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen behandelen, of liever nog te voorkomen, onderzoeken we wat er misgaat in de hersenen. Door betere opsporing en begrip van hersenziekten die leiden tot dementie, hopen we bij te dragen aan de oplossing.”

#stofslofchallenge

Om de aandacht voor de ziekte en deze actie te vergroten, en zoveel mogelijk geld op te halen, hebben we een speciale challenge bedacht. Door mee te doen aan deze #stofslofchallenge kun je op een laagdrempelige manier zelf ervaren hoe het voelt om eenvoudige, dagelijkse dingen door elkaar te halen óf niet te kunnen benoemen. Lukt het jou om ieder voorwerp wat je ziet goed te benoemen zonder de tekst die er staat hardop voor te lezen?

 

De stofsloffen zijn te koop voor €4,99 in de webshop en alle winkels van Zeeman. De volledige winst gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam.