Wasgij Destiny puzzel

Daag je brein uit en puzzel voor het goede doel!  

  • Wasgij Destiny Special – Team Alzheimer legpuzzel!
  • Daag je hersenen uit!
  • Puzzel je brein fit en train je geheugen!
  • Hét cadeau voor de feest- en verjaardagen!
  • Een Wasgij Puzzel is extra uitdagend
  • 1000 stukjes
  • Uniek concept
  • Gebruik je verbeelding!

 

15,00

Over de ziekte van Alzheimer
Als je Alzheimer hebt, vergeet je een hoop. En verlies je nog meer. Spullen. Woorden. De functie van dingen. Verbinding met de mensen waar je van houdt. Karaktertrekjes die jou jóu maken. De zin van het leven. Je waardigheid. Jezelf.

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland, elke 10 minuten komt er een patiënt bij. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Om een oplossing voor Alzheimer te vinden is veel onderzoek nodig. En voor dat onderzoek is geld nodig. Team Alzheimer heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van dementie.

 

Daag je brein uit en puzzel voor het goede doel met deze Wasgij Destiny Special – Team Alzheimer legpuzzel!

Het is gezond om je hersenen te blijven uitdagen. Puzzelen houdt je brein fit en traint je geheugen. Een Wasgij Puzzel is extra uitdagend; met dit unieke concept puzzel je niet wat je ziet op de doos maar gebruik je verbeeldingskracht om de toekomst te puzzelen! Deze legpuzzel komt uit de oude doos; hoe zou de toekomst zich uitrollen voor deze rock ‘n’ rollers? Wordt het ruig of wordt het roestig?

De Wasgij puzzelserie is een serie waarbij je een andere puzzel in elkaar zet dan er is afgebeeld op de doos. In het geval van de destiny puzzels, puzzel je de toekomst van de afbeelding op de doos. De puzzelplaat die is gebruikt komt uit het archief van Jumbodiset en is als basis gebruikt voor de nieuwe puzzel ten behoeve van Team Alzheimer.

Op deze puzzelplaat zijn aanpassingen aangebracht waarmee referenties worden gemaakt naar de ziekte van Alzheimer en de  initiatieven van Team Alzheimer. Zo is er bijvoorbeeld een meneer op de puzzelplaat die een badjas draagt in plaats van een gewone jas, is er een sokken winkel met het logo van de sokken op een uithangbord en wordt het ‘Ace cafe’ in de toekomst het ‘buurthuis de vergeet-me-niet’.

Veel puzzel plezier!

Alzheimer in cijfers

elke 10
minuten

komt er een patiënt met dementie bij

290.000

dementie patiënten in Nederland

10%
jonger

dan 65 jaar

9
miljard

De duurste ziekte die wij in Nederland kennen

Wetenschappelijk onderzoek is onmisbaar in de strijd tegen Alzheimer. Het voorkomen van dementie, zo jong mogelijk, dat is het doel van Alzheimercentrum Amsterdam. Door haar actieve rol binnen (inter)nationale onderzoeken, kan het Alzheimercentrum nieuwe inzichten direct toepassen in de praktijk. Maar we zijn er nog niet. En juist daarom zet Team Alzheimer zich middels verschillende initiatieven in om deze belangrijke onderzoeken naar dementie te supporten.